၀မ္းဗုိက္အဆီကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္သည့္ စူပါအစားအစာ ရွစ္မ်ဳိး
-----------------------------------------------------------------------
ဗုိက္ပူေနလုိ႔ စိတ္ညစ္ေနပါသလား။ ေအာက္ပါစူပါအစားအစာရွစ္မ်ဳိးဟာ ၀မ္းဗုိက္အဆီနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တာေၾကာင့္ စားသံုးၾကည့္သင့္ပါတယ္။
#လက္ဖက္စိမ္း(GreenTea)
Green Tea က ခါးေသးေစႏုိင္သလုိ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ကုိလည္း ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ပါတယ္။ သူ႔မွာပါ၀င္တဲ့ ဖေလဗုိႏိြဳက္က ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ကုိ ေလ်ာ့က်ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတိၱရွိၿပီး EGCG ျဒပ္ေပါင္းက ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕ အဆီကုိ ေလ်ာ့က်ဖုိ႔ ကူညီ
ႏုိင္ပါတယ္။
#ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖဴက ပုိးသတ္ႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတ္ၱိရွိၿပီး ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကုိလည္း ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ပါတယ္။ ေသြးတြင္းသၾကားနဲ႔ အင္ဆူလင္အဆင့္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္ၿပီး စြမ္းအင္အတြက္ အဆီေလာင္ကၽြမ္းမႈပုိေကာင္းမြန္ႏုိင္တာေၾကာင့္ ၀မ္းဗုိက္
က အဆီေတြ ေလ်ာ့သြားႏုိင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အပူခ်ိန္ကုိလည္း ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္တဲ့အတြက္ ဇီ၀႐ုပ္ျဖစ္စဥ္ကုိ ပုိမုိေကာင္းမြန္ေစႏုိင္ပါတယ္။
#သစ္ႀကံပုိးေခါက္
သူက အဆီကုိ ေလာင္ကၽြမ္းမႈအေကာင္းဆံုးပါ။ သစ္ႀကံပုိးေခါက္အမႈန္႔ စားပဲြဇြန္း တစ္၀က္စာကုိ ေရနဲ႔ ငါးမိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ၿပီး ပ်ားရည္တစ္ဇြန္းထည့္ကာ မနက္ အိပ္ရာထခါစ တစ္ႀကိမ္နဲ႔ အိပ္ရာမ၀င္ခင္ တစ္ႀကိမ္ ေသာက္ေပးပါ။
#ပူဒီနာ
စားပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္းစာ ပ်ားရည္၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္နဲ႔ ေျခထားတဲ့ ပူဒီနာကုိ ေရေႏြးတစ္ခြက္ထဲ ေရာစပ္ၿပီး ငါးမိနစ္ခန္႔ထားကာ ေသာက္ေပးပါက ၀မ္းဗုိက္ခ်ပ္ရပ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ပ်ားရည္နဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းက အဆီေတြကုိ ေပ်ာ္၀င္
ေစႏုိင္ၿပီး ဇီ၀႐ုပ္ျဖစ္စဥ္ကုိ ျမႇင့္တင္ႏုိင္ကာ ပူဒီနာက ၀မ္းဗုိက္ျပႆနာကုိ ေျဖရွင္းႏုိင္ပါတယ္။
#ပန္းသီး
ပန္းသီးကုိ ပံုမွန္စားသံုးပါက ေရာဂါအမ်ားစုကုိ တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့အျပင္ ၀မ္းဗုိက္မွအဆီကုိလည္း ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ပါတယ္။ ပန္းသီးမွာ ပုိတက္စီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္ေတြ မ်ားစြာပါ၀င္ၿပီး အစာအိမ္ကုိ ျပည့္တင္းမႈရရွိေစႏုိင္ပါတယ္။
#ဖရဲသီး
ဖရဲသီးမွာ ေရဓာတ္ ၈၂ ရာခုိင္ႏႈန္း ပါ၀င္တဲ့အတြက္ အစာအိမ္ကုိ ျပည့္တင္းမႈ ရရွိေစႏုိင္ပါတယ္။ သူ႔မွာ က်န္းမာေရးအတြက္ အလြန္အက်ဳိးရွိတဲ့ ဗီတာမင္ စီ လည္း မ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။
#ငွက္ေပ်ာသီး
ငွက္ေပ်ာသီးမွာ ပုိတက္စီယမ္နဲ႔ ဗီတာမင္မ်ဳိးစံု မ်ားစြာပါ၀င္တဲ့အတြက္ အစာအိမ္ျပည့္တင္းမႈကုိ ရရွိေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဇီ၀႐ုပ္ျဖစ္စဥ္ကုိ ျမင့္တက္ေစႏုိင္ၿပီး အဆီေတြကုိလည္း ေပ်ာ္၀င္ပါတယ္။
#အုိမီဂါ၃_ပါ၀င္မႈမ်ားေသာ_အစားအစာ
အုိမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ ပါ၀င္ႏႈန္းမ်ားၿပီး အုိမီဂါ ၆ ဖက္တီးအက္စစ္ ပါ၀င္ႏႈန္းနည္းတဲ့ အစားအစာေတြက ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ေလ်ာ့က်တာနဲ႔ ဆက္စပ္မႈရွိတယ္လုိ႔ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ေဆာ္လမြန္ငါးနဲ႔ သစ္ၾကားသီးေတြမွာ အုိမီဂါ ၃ အဆီ မ်ားစြာ ပါ၀င္ပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး
No comments:
Post a Comment